Vacatures

Zonder de honderden vrijwillig(st)ers die Stichting Dierenleed sinds 1970 hebben geholpen, zou de Stichting en het asiel niet zo veel bereikt hebben als het nu voor elkaar heeft gekregen. Net als de katten, wisselen ook de vrijwilligers vaak van plek. Daarom is er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers, vooral nu de zomer eraan komt. Wij zijn altijd op zoek naar:

Chauffeur

Regelmatig moeten onze dieren heen en weer naar de dierenarts vervoerd worden. Maar ook moeten we voedsel e.d. halen. Daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om (met eigen vervoermiddel) te chauffeuren.

Dierverzorgers

Dierverzorging houdt in het schoonmaken van de kattenverblijven, de kooien en het buitenverblijf. Katten eten geven, kattenbakken verschonen, voorraden aanvullen. Aandacht geven aan de katten. Liefde geven, zelfs al zit een kooi onder de diarree of braaksel. Niet geschikt voor mensen met een zwakke maag of die liever lui dan moe zijn. Kan lichamelijk zwaar zijn. Krijgt er echter veel liefde van de dieren voor terug, zeer dankbaar werk. Neemt een halve dag in beslag, van 9 tot 13 uur. Zowel doordeweeks als in het weekend. Liefst meerdere malen per week, maar we begrijpen dat dat voor werkende mensen onhaalbaar is. Als je ons op zondag wilt helpen, kun je ook om de week worden ingepland.

Omdat het lichamelijk zwaar werk is met veel verantwoordelijkheid is de minimum leeftijd 18 jaar!

Socialiseerders

Een socialiseerder is iemand met heel veel geduld en begrip. Je moet het niet erg vinden dat een kat heftig blaast, je een haal geeft of juist doodsbang wegduikt. Sommige katten zijn erg getraumatiseerd en zijn daardoor niet plaatsbaar. Jouw taak is om dit bange of boze beestje weer vertrouwen te geven in de mensheid. Door bijvoorbeeld alleen maar naast ze zitten, proberen met ze te spelen, proberen ze te aaien. Ze laten weten dat je hand niet eng is. Dat mensen niet eng zijn. Soms lukt het en zie je heel langzaam weer een lieve, aaibare kat tevoorschijn komen. Maar dat kan maanden duren. Dus geen 'gezellig katten aaien'. Het is moeilijk en soms frustrerend werk. Maar als je succes hebt en je hebt een blije, tevreden kat die geplaatst kan worden heb je eer van je werk!

Omdat het werk is met veel verantwoordelijkheid is de minimum leeftijd 18 jaar!

Huishoudelijke hulp

Naast het verzorgen van de katten dient ook de rest van het asiel schoongehouden te worden. Door de drukte schiet dit er vaak bij in. Daarom zijn wij op zoek naar een gedreven persoon die van schoonmaken houdt! Eéns per week is al afdoende, vaker vinden we natuurlijk helemaal goed! Het gaat om standaard schoonmaakwerk zoals ramen lappen, stoffen, stofzuigen, douche- en toiletruimte schoonmaken etc. Wat zullen we blij zijn met u!

Klusjesman/vrouw

Verstand van katten hebben we, maar timmeren besteden we liever uit. Zoals het bij een ieder thuis is, is het ook in het asiel: er is altijd wat te doen! Er zijn onder andere plannen om enkele verblijven te vertimmeren om meer bewegingsruimte te creëren voor de katten. Maar uiteraard hebben we ook kleine, dagelijkse klusjes die gedaan moeten worden, maar bij gebrek aan vakbekwame mensen blijven liggen.

Tuinman/tuinvrouw

Onderhouden van de tuin.

Wenst u meer informatie of wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Neem dan tijdens openingstijden telefonisch contact op met het asiel en vraag naar Iny Damstra. Het telefoonnummer is (020) 633 5400. Overigens ontvangt u een kleine vergoeding voor het vrijwilligerswerk.

Waarschuwing!

Vrijwilliger worden in het asiel brengt een groot risico met zich mee, u wordt waarschijnlijk besmet met hetzelfde virus als alle andere vrijwilligers, namelijk het kattenliefdevirus. U komt er niet meer vanaf en inenting is niet mogelijk! Heerlijk toch, al die dankbare beestjes om u heen!

Stagiaires

Ons asiel heeft ook regelmatig plaats voor stagiaires.