Vacatures

Zonder de honderden vrijwillig(st)ers die Stichting Dierenleed sinds 1970 hebben geholpen, zou de Stichting en het asiel niet zo veel bereikt hebben als het nu voor elkaar heeft gekregen. Net als de katten, wisselen ook de vrijwilligers vaak van plek. Daarom is er altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers, vooral nu de zomer eraan komt. Wij zijn altijd op zoek naar:

Chauffeur

Regelmatig moeten onze dieren heen en weer naar de dierenarts vervoerd worden. Maar ook moeten we voedsel e.d. halen. Daarom zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om te chauffeuren.

Dierverzorgers

Als dierverzorger draag je de zorg voor het schoonmaken van alles wat zich binnen de kennel bevindt. Het is een zeer verantwoordelijke job waarbij je na 4x inwerken zelfstandig de werkzaamheden uit kunt voeren. Hierin zit ook een stukje administratie verwerkt. Als je bijzonderheden waarneemt is het belangrijk dat dit bij de verzorgers terecht komt.

Als je een Pietje Precies bent, conform onze richtlijnen wilt werken en ook nog eens houdt van aandacht geven aan katten is dit misschien de perfecte invulling van een halve dag. De werkzaamheden worden tussen 9:00 en 13:00 verricht en het is wenselijk dat je meerdere dagdelen per week beschikbaar bent. Uiteraard houden we rekening met werkende mensen waarvoor dit niet haalbaar is.

In verband met de inhoud van de werkzaamheden is dit niet geschikt voor mensen met zwakke magen, mensen met zware lichamelijke uitdagingen of mensen die door alle katten het werk niet meer zien liggen. De minimum leeftijd is 18 jaar.

Socialiseerders

Een socialiseerder is iemand met heel veel geduld en begrip. Je moet het niet erg vinden dat een kat heftig blaast, je een haal geeft of juist doodsbang wegduikt. Sommige katten zijn erg getraumatiseerd en zijn daardoor niet plaatsbaar. Jouw taak is om dit bange of boze beestje weer vertrouwen te geven in de mensheid. Door bijvoorbeeld alleen maar naast ze zitten, proberen met ze te spelen, proberen ze te aaien. Ze laten weten dat je hand niet eng is. Dat mensen niet eng zijn. Soms lukt het en zie je heel langzaam weer een lieve, aaibare kat tevoorschijn komen. Maar dat kan maanden duren. Dus geen 'gezellig katten aaien'. Het is moeilijk en soms frustrerend werk. Maar als je succes hebt en je hebt een blije, tevreden kat die geplaatst kan worden heb je eer van je werk!

Omdat het werk is met veel verantwoordelijkheid is de minimum leeftijd 18 jaar!

Interieur verzorg(st)er

Naast het verzorgen van de katten is ook de uitstraling van het asielgroot belang. Hierin zouden wij ook heel goed wat hulp kunnen gebruiken. Is schoonmaken en netjes verzorgen van interieur en exterieur u op het lijf geschreven? Dan komen wij graag in met u in contact.

Pleeggezin kittens

Ieder voorjaar stroomt het asiel weer vol met nestjes kittens. Met moederpoes, zonder moederpoes, kittens die nog geflest moeten worden, kittens die al zelfstandig eten, kittens die sociaal zijn, kittens die schuw zijn... U begrijpt het al: alle soorten en maten komen bij ons door de deur. Voor deze periode (mei t/m augustus is de piekperiode)zijn wij op zoek naar serieuze pleeggezinnen die conform onze richtlijnen mee willen helpen de kleintjes een zo goed mogelijke start te geven.

Pleeggezin volwassen kat

In sommige gevallen zou het heel erg wenselijk zijn wanneer een asielkat in een pleeggezin kan verblijven. Denk hierbij aan katten met een langdurig medisch of gedragstraject. Voor deze katten zijn wij op zoek naar serieuze pleeggezinnen die conform onze richtlijnen willen fungeren als tijdelijke thuisbasis.

Klusjesman/vrouw

Verstand van katten hebben we, maar timmeren besteden we liever uit. Zoals het bij een ieder thuis is, is het ook in het asiel: er is altijd wat te doen! Er zijn onder andere plannen om enkele verblijven te vertimmeren om meer bewegingsruimte te creƫren voor de katten. Maar uiteraard hebben we ook kleine, dagelijkse klusjes die gedaan moeten worden, maar bij gebrek aan vakbekwame mensen blijven liggen.

Tuinman/tuinvrouw

Onderhouden van de tuin.

Wenst u meer informatie of wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Neem dan tijdens openingstijden telefonisch contact op met het asiel en vraag naar Iny Damstra. Het telefoonnummer is (020) 633 5400. Overigens ontvangt u een kleine vergoeding voor het vrijwilligerswerk.

Waarschuwing!

Vrijwilliger worden in het asiel brengt een groot risico met zich mee, u wordt waarschijnlijk besmet met hetzelfde virus als alle andere vrijwilligers, namelijk het kattenliefdevirus. U komt er niet meer vanaf en inenting is niet mogelijk! Heerlijk toch, al die dankbare beestjes om u heen!